4/19/2017

MY MAKEUP STORAGE


En muista, olenko koskaan esitellyt meikkien säilytysratkaisujani täällä blogissa? Muistaakseni snäpissä (@lauraannikah) aikanaan esittelin tuon systeemin kun sain sen koottua, mutta postausta en ole aiheesta tehnyt. Tässä siis tekstin ja kuvien muodossa hieman vinkkejä siihen, miten säilöä tällainen pienehkö meikki/kosmetiikkakokoelma! Vaikka youtube-maailmassa kuuluisin meikkien säilytyssysteemi on ehdottomasti Ikean Alex-laatikostot, koin sen itselleni hieman kömpelöksi ahtaaseen tilaan. Siksi omaksi ratkaisukseni päätyi ainakin vielä toistaiseksi Ikean Kallax-hyllykkö. Hyllyt ovat sopivan matalat vinon katon tilaan, ja sain oman pienen meikki/kosmetiikkakokoelmani ainakin vielä mahtumaan neljään laatikkoon. Ostin siis 2x2 hyllykön ja siihen sopivat kangaskorit.Hyllykön päältä löytyy muovisia huulipunan säilytykseen tarkoitettuja lokerikkoja, jotka olen ostanut Jyskistä sekä Tigerista. Näiden hinnat ovat alle 10 eurossa kappaleelta, joten huoletta näitä voi ostaa useamman. Vaikka kaikki huulipunani eivät mitenkään mahdu tähän, pidän esillä omia lemppareitani jolloin tuotteita tulee vaihdeltuakin enemmän. Lisäksi hyllykön päältä löytyy poikaystävän Kööpenhaminasta minulle ostama Umbran koruteline, jossa on kauneimmat ja arvokkaimmat koruni - mm. Louis Vuittonit ja Ted Bakerit. Miksi laittaa näin kauniit korut kaappiin piiloon? Päällislaatikoista löytyvät kaikki meikit. Oikeanpuoleisessa laatikossa on Ikean muovinen säilytysjärjestelmä, josta löytyvät päivittäin käytetyt meikit. Omissa lokeroissaan ovat puuterituotteet, luomivärit, meikkivoiteet, peiteaineet sekä silmien tuotteet. Otan tämän esille pöydälle joka päivä kun meikkaan, ja valitsen käyttämäni tuotteet tästä. Lisäksi laatikosta löytyy pieni Guerlainilta saamani meikkipussukka, johon otan mukaan päivän mittaan tarvitsemani tuotteet. 

Vasemmasta päällislaatikosta löytyy kaikki siveltimet, meikkisienet, paletit, setting sprayt sekä käyttämättömät tuotteet. Tosiaan tuossa korissa säilytän avaamattomia tuotteita sekä sellaisia meikkejä jotka pääsevät harvemmin käyttöön. Lisäksi jos ostan kaksoiskappaleita, säilytän niitä tässä korissa kunnes edellinen on kulunut loppuun. Siveltimien ja meikkisienten säilytyksessä toimivat Jyskin muoviset kynätelineet sekä Arne Jacobsenin Design Letters- melamiinimuki. Alemmista laatikoista löytyvät sitten muut kosmetiikkatuotteet. Vasen laatikko on kokonaan omistettu tuotteille, jotka eivät vielä pääse käyttöön ja ovat siksi säilytyksessä. Esimerkiksi Bette Boxin ja muiden kosmetiikkabrändien kanssa tehtyjen yhteistöiden jäljiltä tuotteita on niin paljon, etten mitenkään ehdi käyttää niitä kaikkia kerralla. Siksi täällä onkin esimerkiksi monia kaksoiskappaleita tai muita tuotteita, joita otan käyttöön sitä mukaa kun aiemmat kuluvat pois. 

Oikeassa laatikossa sen sijaan ovat bodymistini, osa tuoksuvista vartalovoiteista, kynsilakkoja sekä muita kynsijuttuja. Geelikynsituotteet ja irtoripset säilytän muualla. Näitä bodymistejä tulee kuitenkin käytettyä harvemmin juuri siksi että ne ovat piilossa täällä laatikossa - hajuvedet sen sijaan ovat kauniisti esillä, joten usein suihkautan parfyymiä mistin sijaan. Voi olla että lahjoitankin osan näistä jossain vaiheessa ystävilleni, etteivät ne ehdi mennä pahaksi. Kynsilakoissa rakastan kaikkein eniten Essien tuotteita, ja niitä löytyykin minulta lukuisia. 

Tässä siis pieni esittely siitä, miten kompaktisti saan säilytettyä pienen meikki- ja kosmetiikkakokoelmani. Katsotaan vaihdanko jossain vaiheessa Alex-hyllyihin jos tila sen sallii, mutta nyt mennään näin! Toivottavasti sinäkin sait tästä postauksesta itsellesi vinkkejä ja inspiraatiota :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Kommenttien moderointi käytössä, blogiin ja teksteihin liittyvät asialliset kommentit julkaistaan. Anonyymikommentointi käytössä jäljittimen kera.