3/20/2017

MATOLLA UUTTA ILMETTÄ SISUSTUKSEENMeillä on poikaystävän kanssa ollut pitkään vaikeuksia löytää toista sisustukseemme sopivaa mattoa. Kaksi muuta mattoa ovat punaisia persialaisia, joten halusimme telkkarin ja sohvan eteen jotain pehmeää ja pyöreää joka tuohon kohtaan parhaiten mallina sopii. Mistään ei tuntunut löytyvän sopivaa mallia, mutta sitten tärppäsi - nimittäin Sukhimatot otti minuun yhteyttä, ja saimme tilata* itsellemme juuri sopivan huopapallomaton heiltä! Jos et aiemmin ole yrityksestä kuullut, niin Sukhimatot tuottaa asiakkailleen käsintehtyjä mattoja. Kaikki tilatut matot valmistetaan käsityönä vasta tilauksen jälkeen! Yksi syy miksi innostuin juuri heiltä maton tilaamaan on myös se, kuinka he tekevät suoraan yhteistyötä mattoja valmistavien käsityöläisten kanssa - heille taataan hyvä palkka ja kunnolliset työolosuhteet. Mattoja valmistetaan Marokossa, Intiassa, Nepalissa sekä Turkissa. Oma huopapallomattoni on valmistettu Nepalissa, ja itse asiassa valmiissa matossa oli mukana kortti jossa luki tekijän nimi. Ihana yksityiskohta, joka tekee matosta entistä henkilökohtaisemman. Tavoitteenani on muutenkin siirtyä entistä enemmän ekologiseen sisustukseen ja kulutukseen, josta syystä tämä matto tuli minulle ihan täydelliseen kohtaan.

Meidän tilaamamme matto on siis pyöreä Shirisha-matto. Matto on 100 prosenttista villaa, joka on mielestäni materiaalina todella miellyttävä. Lisäksihän villa on luonnostaa likaa ja nestettä hylkivä materiaali. Matto on noin pari senttiä paksu ja halkaisijaltaan 90 cm. Koko on kuitenkin tilauksen yhteydessä mahdollista valita juuri itselle sopivaksi, eli myös pienempiä ja suurempia mattoja oli tarjolla. Lisäksi jos haluat värikartan tai pienen näytepalan matoista ennen tilausta itsellesi, sekin onnistuu. Maton saapumiseen tilauksesta kului noin 1,5 kuukautta. 

Mitä te tykkäätte tästä matosta? Mielestäni tämä matto oli ihan nappivalinta tuohon tilaan. Väri on mukava luonnonvalkoinen, ei liian putipuhdas. Lisäksi villa materiaalina on toimiva pienessä yksiössä sillä se tosiaan hylkii nestettä ja likaa. Vaikka matole tippuisikin tahra, on se aina kaksipuoleinen ja käännettävissä myös toisin päin. Seuraavana haaveilen värikkään kirjavasta huopapallomatosta tai Beni Ouarain-matosta, jospa jompi kumpi löytäisi joskus kodistamme myös paikkansa!* yhteistyössä Sukhimatot, matto saatu. 

11 kommenttia:

 1. Tulipa kyllä nyt tilaansa sopiva matto! <3 Toivottavasti siitä on teille iloa pitkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä matto kestää aikaa niin sisustuksellisesti kuin materiaalinsa puolesta! Tästä tulee olemaan meille iloa pitkään :)

   Poista
 2. Ihana matto ja sisustus ylipäänsä! <3 voisko saada taas jotain sisustuspostausta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Millaisia sisustuspostauksia toivoisit? Mulla on tällä hetkellä kolme kotia joissa asun, joten postauksia olisi kyllä mahdollisuus toteuttaa aika monipuolisesti! :D

   Poista
 3. Haluaisin kritisoida sitä, että olet useaan otteeseen kirjoittanut firman nimen väärin. Jos kyseessä on yhteistyö niin kuvittelisi firmankin arvostavan sitä, että mainostettavan firman nimi menee oikein?

  Matto itsessään on todella kaunis!

  - Kipsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos huomautuksesta!

   Kirjoitusvirheet korjattu, kyseessä ollut inhimillinen virhe eikä yrityskään tätä näköjään huomannut kun ei siitä sähköposteissa minulle maininnut :) Nyt asia kuitenkin korjattu!

   Poista
  2. Meiltä itse asiassa löytyy firman sivuiltakin pari eri kirjoitusasua, koska kyseessä on sekä Suomen sivusto Sukhimatot sekä toisaalta Sukhi (joka toimittaa mattoja moneen eri maahan), ja meidän matoistamme puhuessa voi kirjoittaa Sukhi-matot tai Sukhimatot. Ei nokakoputtamista ;).

   Poista
 4. Oi että mikä matto!♥ Toi ois ihan täydellinen meille tonne makkariin :')

  VastaaPoista
 5. Ihana matto, tahdon myös tuollaisen !

  VastaaPoista


Kommenttien moderointi käytössä, blogiin ja teksteihin liittyvät asialliset kommentit julkaistaan. Anonyymikommentointi käytössä jäljittimen kera.